Aardbeientiramisu voor twee |
Ingrediėnten (2 pers) n
1
bakje verse aardbeien n
8 eetlepels
poedersuiker n
225
gr mascarpone n
8 eetlepels
(slag)room (vetgehalte 40%) n
2 eetlepels
likeur met koffiesmaak n
18
lange vingers n
5
eetelepels koude espresso n ½ theelepel cacaopoeder |
|
Bereiding
n Verwijder de kroontjes van de aardbeien en
snij ze in plakjes
n Bewaar twee aardbeien voor de garnering en
snij 100 gr aardbeien in plakjes (die heb je nodig voor het laagje aardbeien in
de Tiramisu)
n Stop de rest van de aardbeien en 2 eetlepels
poedersuiker in een blender/keukenmachine, pureer dit en zet het daarna weg
n Doe de mascarpone, 4 eetlepels room, 4
eetelepels poedersuiker en de likeur in een middelgrote kom
n Meng alles door elkaar met een elektrische
mixer (ongeveer 1 ą 2 minuten op middelmatig tot vol vermogen, totdat het
mengsel dik geworden is)
n Leg 6 lange vingers in een diepe serveerschaal
en smeer ze in met ongeveer 1 theelepel koude espresso
n Smeer hierover vervolgens de helft van het
kaasmengsel uit en dek af met een laagje aardbeien
n Leg de volgende 6 lange vingers hierboven
op
n Herhaal dezelfde stappen zoals hiervoor
beschreven (espresso, kaasmengsel en aardbeien)
n Dek tenslotte af met de laatste 6 lange
vingers
n Doe de overgebleven 4 eetlepels room en 2
eetlepels poedersuiker in een kommetje
n Mmeng alles door elkaar met een
elektrische mixer (± 1 minuut op middelmatig tot vol vermogen, totdat het
mengsel stijf geworden is)
n Smeer dit over de bovenste laag van de
lange vingers
n Bestuif met cacaopoeder en garneer met de
2 hele aardbeien
n Giet wat aardbeienpuree op twee bordjes
n Snij de tiramisu door de helft en plaats
beide stukjes ieder op een apart bordje, bovenop de puree