Aardbeien met amandelaroma en citroenschuim |
Ingrediënten (4 pers) n
6 Italiaanse harde amandelkoekjes n
20 gr boter n
2 eetlepels bloemsuiker n
400 gr aardbeien n
2 eiwitten n
25 gr suiker n
1 zakje vanillesuiker n
geraspte schil van 1 goed gewassen of
onbehandelde citroen |
|
Bereiding
n Plet de
amandelkoekjes in een mortier of met een deegrol
n Meng ze
met de boter en 1 eetlepel bloemsuiker en verdeel ze over 4 ovenvaste
schaaltjes
n Snijd
de aardbeien middendoor en schik ze in de schaaltjes
n Klop in
een vetvrije kom het eiwit op tot een luchtige sneeuw
n Voeg er
dan beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker bij
n Blijf
kloppen en doe er de geraspte citroenschil bij
n Verdeel
het eiwitschuim in kleine piekjes over de aardbeien
n Strooi er met een zeefje de
overige bloemsuiker over en plaats de schaaltjes onder de grill tot het eiwit
lichtbruin kleurt
Wijntip
n Coteaux
du Layon van Chateau de la Roulerie, Loirestreek, Frankrijk