Tarte tatin met ananas en chilisiroop |
Tropisch met een beetje pit
Bereidingstijd : bereiden : 30 minuten,
wachten : 15 minuten, bakken : 25 minuten
Ingrediėnten (4 pers) n 275 gr suiker n 250 ml kraanwater n 1 rode peper n 1 ananas n 4 plakjes
bladerdeeg (diepvries, ontdooid) n
4
bollen vanilleroomijs Extra n eenpersoonstaartvormpjes (Ų 10 cm) |
|
Bereiding
n Verwarm de suiker in het water op laag vuur tot siroop
n Voeg de peper aan de siroop toe en laat 15 minuten zachtjes trekken
n Neem de rode peper met een tang uit de siroop
n Snijd het steeltje van de peper en verwijder met een scherp mesje de
zaadlijsten
n Snijd de helft van de peper in stukjes en roer ze door de chilisiroop
n Laat afkoelen, bewaar op een koele plek
n Verwarm de oven voor op 200°C
n Snijd 4 schijven van de ananas
n Verwijder met een scherp mesje de schil en de harde kern
n Laat de rest van de suiker op laag vuur smelten en lichtbruin kleuren
n Schenk het voorzichtig in de vormpjes
n Leg in elk vormpje een ananasring
n Bedek de ringen elk met een plakje bladerdeeg, stop het deeg tussen de
ananas en de rand goed in
n Prik het deeg in met een vork
n Bak de ananastaartjes in de oven in 20 ą 25 minuten goudbruin en gaar
n Laat ze buiten de oven 5 minuten afkoelen en keer ze om op 4
(dessert)borden
n Leg er een bol vanilleroomijs op en schenk er een beetje van de
zelfgemaakte chilisiroop over
Tip
n Met een groot, stevig mes kun je de ananas prima schoonmaken. De plakken
snijden en die elk afzonderlijk schillen is het makkelijkst. Snijd ook de harde kern eruit.
Een andere manier is de kapjes
van de ananas te verwijderen,
de vrucht rechtop op een werkvlak
te zetten en vervolgens met een scherp
mes van boven naar beneden plakken van de schil te snijden. De achtergebleven 'ogen' kun je eruit halen met de punt van een aardappelschilmesje