Gebakken hertenkalffilet met een
amandelpeertje |
Ingrediënten (4 pers) n
500 gr hertenkalffilet n
4 mooie peren gekookt in siroop met kaneel, anijs en
citroensap n
2 eiwitten n
100 gr amandelen n
2 eetlepels bloem n
100 gr boter (Kerrygold) n
4 plakjes Gandaham n
4 geblancheerde preireepjes n
2 rode bieten geschild en in reepjes gesneden n
1 appel geschild en in stukjes gesneden n
1 ui fijn gesneden n
1 kruidenbosje n
1 dl rode wijn n
1 dl rode wijnazijn n
150 gr suiker n
200 gr schorseneren, geschild, gekookt en in stukjes
gesneden n
4 dl ingekookte wildfond n
1 eetlepel aalbessengelei n
peper en zout n gefrituurde
roomse kervel en tuinkruiden |
|
Bereiding
n Neem de
peren uit de siroop en dep ze mooi droog
n Snij het
steeltje eraf en hol ze uit
n Strooi er
bloem over, dompel ze achtereenvolgens in losgeklopt eiwit en amandelen
n Bak de
uisnippers en de rode biet in 50 gr boter
n Voeg er
de wijn, de azijn, 100 gr suiker, het kruidenbosje, peper en zout bij
n Laat
gedurende 15 minuten zeer zachtjes koken en doe er dan de in reepjes gesneden
appel bij
n Bak de
peren gedurende 15 minuten in een oven van 200°C mooi bruin en vul ze met de
rode biet
n Snij de
schorseneren in stukjes en bak ze in boter
n Bestrooi
met suiker en kruid met peper en zout
n Verdeel
de bereiding over de 4 plakjes gedroogde ham en maak er met behulp van een
reepje geblancheerde prei buideltjes van
n Schroei
het vlees aan in een pan met boter en bak het in een oven van 200°C verder af
maar zorg ervoor dat het mooi rosé blijft (hangt af van de dikte)
n Overgiet
tijdens het bakken regelmatig met het braadvocht, kruid en laat gedurende 10
minuten rusten
n Lepel als
saus een ingekookte wildfond aangemaakt met wat aalbessengelei erbij
n Versier
met gefrituurde roomse kervel en/of andere tuinkruiden