From Russia with love |
Ingrediënten (4 pers) chocolademousse n
2½ dl room n
80 gr suiker n
100 gr pure chocolade (min. 70%) n
20 gr Xocopili (kruidige chocoladeparels van
Valrhona) n
6 blaadjes gelatine, geweekt n
2 dl slagroom, opgeklopt Ingrediënten crumble n
100 gr boter n
100 gr suiker n
100 gr bloem n
50 gr pralinépasta Ingrediënten citroencrème n
2 dl citroensap n
4 eierdooiers n
2 blaadjes gelatine, geweekt n
120 gr boter Ingrediënten Afwerking n
2 klassiek gepocheerde peren n
Pepermunt |
|
Bereiding
n Chocolademousse
n Doe
de room en de suiker in een pannetje en warm langzaam op tot de suiker opgelost
is
n Haal
de pan van het vuur
n Rroer
er de chocolade en de uitgeknepen gelatine door tot een gladde massa ontstaat
n Laat
afkoelen tot het mengsel lauw is en spatel er de opgeklopte slagroom onder
n Schep
de chocolademousse in vormpjes
n Crumble
n Meng
de boter, de suiker, de bloem en de pralinépasta door elkaar en bak 25 minuten
in de oven op 150°C
n Verkruimel
daarna het deeg
n Citroencrème
n Roer
het citroensap en de eierdooiers door elkaar in een bain-mariepan tot er een
binding ontstaat
n Voeg
de uitgeknepen gelatine toe en klop er de in blokjes gesneden boter door tot je
een smeuïge crème verkrijgt
n Afwerking
n Versnijd
de gepocheerde peren in een vorm naar keuze (cirkels, vierkantjes, of steek er
pijpjes uit met een appelboor)
n Schik
de peren, de chocolademousse en de citroencrème op de borden
n Werk
af met de crumble en pepermunt