Cappuccinomousse |
Ingrediënten
(4 pers)
n 2 à 3 gelatineblaadjes
n 5 dl melk
n 4 eieren
n 175 gr griessuiker
n ½ kop sterke koffie
n een snuifje zout
n 15 cl room
n 2 afgestreken eetlepels fijne
poedersuiker
n cacao in poeder
Bereiding
n Week de gelatineblaadjes in een bord
koud water
n Breng de melk voorzichtig aan de
kook
n Splits de eieren
n Klop de eierdooiers los met suiker
en klop verder tot een lichtgeel mengsel
n Giet de melk van het vuur op het
ei-suikermengsel
n Verwarm op een acht vuurtje terwijl
U roert met een houten lepel tot de crème indikt
n Voeg van het vuur de uitgeknepen
gelatineblaadjes toe en meng tot ze opgelost zijn
n Voeg de koffie toe
n Laat afkoelen en roer af en toe om
n Klop de eiwitten met een snuifje
zout tot stevige sneeuw
n Spatel voorzichtig onder de
koffiecrème zonder te roeren
n Giet de mousse in individuele
kommetjes
n Dek af met huishoudfolie en zet een
nacht in de koelkast
n Klop vlak voor het opdienen de room
lichtjes op met de bloemsuiker
n Bedek elke coupe met een wolkje room
en bestrooi met cacaopoeder