Trifle
met peperkoek en granaatappelgelei |
Ingrediënten (4 pers) n 6
gelatineblaadjes n 40
cl granaatappelsap n 6
eetlepels suiker n 100
gr peperkoek n ½
granaatappel n 150
gr plattekaas n 250
gr mascarpone n 20
cl goed gekoelde slagroom |
|
Bereiding
n Laat
de gelatine 5 minuten weken in koud water
n Verwarm
het granaatappelsap met 4 eetlepels suiker
n Laat
er de uitgeknepen gelatine in oplossen
n Giet
in vier glazen en zet minstens 3 uur koel weg om op te stijven
n Verkruimel
de peperkoek of snij in kleine blokjes
n Haal
voorzichtig de pitten uit de granaatappel
n Roer
de plattekaas los met de mascarpone en de rest van de suiker
n Klop
de slagroom op
n Meng
de peperkoek met de mascarponecrème en spatel er voorzichtig een derde van de
opgeklopte slagroom door
n Verdeel
over de glazen met granaatappelgelei en schep er de rest van de slagroom op
n Werk
af met de granaatappelpitten en serveer de trifles meteen
Tip
n Trifle
(letterlijk : 'een kleinigheidje') is een oerklassiek Brits nagerecht dat van
oudsher bestond uit een bodem van in sherry gedrenkt biscuitgebak, een laag
vruchtengelei, een laag banketbakkersroom en toefjes slagroom. In de loop der
jaren zijn er talloze varianten op ontstaan, o.a. met vers of exotisch fruit,
andere soorten alcohol (madera, limoncello, amaretto) en alternatieven voor de
banketbakkersroom zoals mascarpone of yoghurt