Brie-notenkroketje met
vijgencompote en lauwe Luikse siroop |
Bereiding
; 30 minuten
Ingrediënten (4 pers) n 250 gr
brie n 20 noten
naar keuze n 1
plantje dragon n 20 gr bloem n 2 eiwitten n 20 gr
paneermeel n 2
eetlepels vloeibaar boter n 6 vijgen n 100 gr
kristalsuiker n 4
eetlepels Luikse siroop |
|
Bereiding
n Snij het
stuk brie in 4 gelijke stukken
n Duw in
elk stuk zo'n 5 noten en enkel blaadjes dragon
n Doe de
bloem, eiwitten en het paneermeel in 3 borden
n Rol elk
stuk kaas eerst door de bloem, dan door de eiwitten (let erop dat elk oppervlak
goed bedekt is met eiwit) en vervolgens door het paneermeel
n Snij de
vijgen in kwartjes
n Verhit de
Solo in een pan en laat de vijgen er samen met de suiker een kwartiertje in
stoven en karameliseren
n Frituur
intussen de kaas in 3 minuten op 160°C
n Verwarm
de Luikse siroop lichtjes in een pan, met enkele druppels water bij
n Schep de
vijgen op de borden en dresseer de brie-notenkroket erbovenop
n Schep de
siroop ernaast
n Versier
eventueel met nog wat noten en een takje dragon
n Gebruik
liefst Japans paneermeel (panko). Je vindt dat in de meeste Chinese
supermarkten, en de textuur wordt zo nog krokanter
Tip
n Je kan
ook kant-en-klare vijgenmarmelade gebruiken