Provençaalse oreillettes, citroensorbet en citronettes |
Ingrediënten (4 pers) n
500 gr bloem n
3 snufjes zout n
100 gr bakboter n
1 sinaasappel n
1 citroen n
50 gr suiker n
2 zakjes vanillesuiker n
6 eieren n
4 eetlepels rum n
1 theelepel poedersuiker n
20 cl zoete wijn n
1 liter citroensorbet n
100 gr gekonfijte citroen n
150 gr chocolade
(korrels) |
|
Bereiding
n Citronnettes
n Smelt 100 g chocolade in een bain-marie
n Voeg dan nog 50 gr chocoladekorrels toe (om de perfekte temperatuur te bereiken) en laat ze smelten
n Dompel er plakjes gekonfijte citroen in en laat ze
op bakpapier opstijven
n Oreillettes
n Rrasp de schil van de citroen en
de sinaasappel
n Meng de bloem, het zout, de geraspte schil, suiker
en vanillesuiker in een grote kom. Klop er de eieren, rum en bakboter door.
Kneed het deeg met je handen en vorm een bal. Laat drie uur rusten.
n Rol het deeg
zeer dun uit met een deegroller. Snijd in rechthoeken of ruiten. Verhit de
frituurolie en dompel er de oreillettes in. Laat een
paar minuten kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met
poedersuiker.
n Serveer met de sorbet, de citronnettes
en de wijn