Sorbettorentje met amaretto |
Ingrediėnten (4 pers) n ± 4
dl frambozensorbet n ± 4 dl citroensorbet n 8 rochers n 4
eetlepels amaretto (of andere likeur zoals bv.
Grand Marnier) n 2
eetlepels amandelschilfers |
|
Bereiding
n Schik
de rochers in een plat bord en lepel er de amaretto over
n Laat ½ uur staan en plet
grof met een vork
n Rooster
de amandelschilfers kort goudbruin in een wok of in een pan met antiaanbaklaag
n Haal
uit de pan
n Vul 4
hoge plastic bekertjes voor de helft met citroensorbet
n Verdeel
er de geplette rochers over
n Vul
aan met frambozensorbet en strijk glad
n Plaats
de bekertjes gedurende minstens 2 uur in de diepvries
n Afwerking
n Hou
elk bekertje 2 ą 3 tellen in een kom heet water en stort de sorbet in het
midden van een bord
n Strooi
er de geroosterde amandelschilfers over en dien op met een droog koekje