Verleidelijke chocoladetaart |
Ingrediënten
(12 pers)
n 4 eetlepels sterke koffie
n 250 gr ongezoete chocolade
n 150 gr boter
n 150 gr fijne suiker
n 4 eieren, gesplitst
n 450 gr bloem, gezeefd
n 1 theelepel bakpoeder
n taartvorm van 25cm Ø
Ingrediënten voor
het chocoladeglazuur
n 2 eetlepels boter
n 75 gr pure chocolade
n 6 eetlepels room
n 200 gr poedersuiker, gezeefd
n 1 theelepel vanille-essence
Bereiding
n Verwarm de oven voor op 160°C
n Vet de taartvorm in en bestuif met
bloem
n Smelt in een pannetje de chocolade
in de koffie op laag vuur
n Zet het pannetje au bain-marie, doe
er de boter bij en roer tot alles gesmolten is
n Roer er de suiker door
n Klop er één voor één de eierdooiers
door
n Zeef de bloem met het bakpoeder en
meng door het beslag
n Klop de eiwitten luchtig stijf en
roer ¼ ervan ook door het beslag
n Giet het beslag in de vorm en zet
deze 40 à 50 min in de voorverwarmde oven, tot de taartrand van de vorm af
staat
n Laat 10 minuten afkoelen
n Doe de ingrediënten voor het glazuur
in een pan
n Klop op laag vuur tot een glas
mengsel
n Laat wat afkoelen
n Bestrijk de taart met het nog warme
glazuur en werk af naar eigen fantasie