Eton mess
met meringue en rood fruit |
Eton mess is een Britse
dessertklassieker op basis van meringue, rood fruit en opgeklopte room. Voor de
feestdagen een versie met mascarpone, rood fruit en matcha
meringue.
Bereidingstijd : 90
minuten
n
Meringue Ingrediënten rode vruchtenmengeling n Rode vruchten van het siezoen n 1 sinaasappel n
2 eetlepels maple
syrup (of ahornsiroop) Ingrediënten mascarponemengeling n
1 kg mascarpone (kamertemperatuur) n
2 vanillestokjes n
250 gr zure room n
300 gr plattekaas n
1 stuk witte chocolade (uit koelkast) |
|
Bereiding
n Rode
vruchtenmengeling
n Doe de rode vruchtenmengeling in een
kom
n Voeg de sinaasappelzeste
toe
n Meng er de agavesiroop onder
n Mascarponemengeling
n
Doe
de mascarpone in een kom
n
Schraap
het merg uit de vanillestokken en voeg toe aan de mascarpone
n
Klop
los tot een gladde massa
n Voeg de zure room en de plattekaas
toe en meng goed onder elkaar
n Afwerking
n Maak eerst een laag met fruit, dan
een laag met mascarpone en dan een ronde met (verkruimelde) meringue
n Herhaal en eindig met de mascarpone
door deze mooi in rondes te spuiten
n Rasp er witte chocolade over
n Versier nog met meringues