Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen |
Bereidingstijd :
40 minuten
Ingrediënten (4 pers) n 3 eetlepels olijfolie n 3 tenen knoflook, gehakt n 1 grote ui, heel fijngesnipperd n 25 gr risottorijst n 2 theelepels paprikapoeder mild n 1 envelopje saffraan n 2 theelepels gedroogde tijm n 1 sinaasappel, schoongeboend en schil
geraspt n 50 ml pastis n 1 pot visfond
(380 ml) n 12 sint-jakobsschelpen (diepvries),
ontdooid n 2 eetlepels verse peterselieblad
plat n grillpan n staafmixer of keukenmachine |
|
Bereiding
n Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een
soeppan en fruit de knoflook en ui in 5 minuten op laag vuur glazig
n Schep de rijst, het paprikapoeder, de
saffraan en de tijm erdoor en bak nog 3 à 4 minuten op laag vuur
n Pers de sinaasappel uit
n Schenk het sap en de pastis bij de rijst,
laat dit 2 minuten zachtjes sudderen
n Voeg de visfond,
400 ml water en 1 eetlepel sinaasappelrasp toe
n Breng op smaak met zout en peper
n Laat de soep 20 minuten heel zacht koken
n Dep intussen de Sint-Jakobsschelpen droog
met keukenpapier, wrijf ze in met zout en peper
n Bestrijk ze met 1 eetlepel olijfolie en
rooster ze op hoog vuur in 1 à 2 minuten bruin in een hete grillpan
n Pureer de soep met de staafmixer of in de
keukenmachine
n Schep hem in warme borden en leg de
Sint-Jakobsschelpen erin
n Garneer met de peterselie