Meringuekoekjes met
chocola en pepermunt |
Een delicaat koekje met een zachte pepermuntsmaak en geur
Ingrediėnten (30 stuks) n 3
eiwitten n 1/8
theelepel wijnsteen (te koop bij de natuurvoedingswinkel) n 4
druppels pepermuntolie, of naar smaak n 150 gr
witte suiker n 1 druppel
rode kleurstof, of zoveel als nodig (eventueel) n 3 kleine
pepermunt-zuurstokken (mentholstokken), geplet n 90 gr chocolade
chips (of een chocoladereep in stukjes) |
|
Bereiding
n Verwarm de
oven voor op 150°C
n Bekleed een
bakplaat met bakpapier
n Klop de
eiwitten, wijnsteen en pepermuntolie in een mengkom met een elektrische mixer
op medium-hoge snelheid tot er zachte pieken beginnen te vormen
n Voeg de
suiker toe, ± 1 eetlepel per keer
n Voeg de kleurstof toe indien gewenst, tot het mengsel
glanzend is en er stijve pieken beginnen te vormen
n Voeg heel
voorzichtig de geplette zuurstokken en chocolade chips toe
n Druppel de
meringuekoekjes met een eetlepel op de bakplaat
n Bak in de
voorverwarmde oven tot de koekjes droog zijn gedurende 28 tot 33 minuten
n Laat de
koekjes op de bakplaat afkoelen gedurende 20 minuten voordat je ze van het
bakpapier haalt