Cappuccino met
paddenstoelen en krokante pancetta |
Ingrediënten (4 pers) n 250
gr Parijse champignons n 250
gr gemengde bospaddestoelen n 100
gr pancetta n 4
dl melk n 1ui n 250
ml room n 2vetarme
gevogeltebouillonblokjes n 2½ eetlepel
olijfolie n 2afgestreken
eetlepel bloem n ½ citroen n peper en zout |
|
Bereiding
n Was
de champignons en paddenstoelen niet, want ze nemen teveel
vocht op: borstel ze schoon
n Snij
de Parijse champignons fijn
n Stoof
in een kookpot, met 2 eetlepels olie in
n Besprenkel
met wat citroensap en voeg de fijngesneden ui toe
n Laat
alles stoven, eerst op zacht vuur, dan op matig vuur
n Wanneer
de champignons nagenoeg al hun vocht hebben afgegeven, voeg dan de
bospaddenstoelen toe en stoof 2 minuten op hoog vuur
n Roer
er de bloem door en roer goed gedurende 1 minuut
n Voeg
dan 70 cl water toe, de melk en de verkruimelde bouillonblokjes
n Breng
aan de kook, dek af en laat 15 minuten zacht koken
n Snij
ondertussen de pancetta in reepjes en bak goudbruin in een licht ingevette antikleefpan, eerst op zacht vuur, later op hoog vuur
n Laat
uitlekken op keukenpapier wanneer ze knapperig geworden zijn
n Klop
de room lobbig en kruid licht met zout
n Laat
de gare soep 5 minuten rusten en mix daarna fijn
n Breng
op smaak met peper en zout
n Serveer
de warme soep in tassen met bovenop de room en de in stukjes gebroken pancetta
Tip
n Gebruik
transparante theetassen voor een groots effect!
n Voeg
aan de opgeklopte room een beetje Parmezaanse kaas toe