Krokant
bladerdeegtaartje met frambozen en geitenkaasroom |
Ingrediënten (4 pers) n 4
plakjes roomboterbladerdeeg, diepvries n 1
ei, losgeklopt n 3 eetlepels
poedersuiker n 75
gr Bettine chèvre honing n 125
ml crème fraîche n 250
gr frambozen n 4 eetlepels
verse munt, fijngehakt n 2 eetlepels
olijfolie, extra vierge n bakplaat bekleed met
bakpapier |
|
Bereiding
n Verwarm
de oven voor tot 210ºC
n Laat
de plakjes bladerdeeg bijna ontdooien
n Halveer
de plakjes en snijd ze vervolgens schuin door midden
n Leg
de stukjes bladerdeeg op de bakplaat
n Strijk
in met ei en bestrooi met behulp van een theezeefje met poedersuiker
n Plaats
de bakplaat in het midden van de oven en bak in 15 minuten goudbruin en krokant
n Roer
de geitenkaas en crème fraîche in een kom met een vork los
n Druk
met een spatel de laatste klontjes glad
n Roer
er 100 gr van de frambozen door
n Roer
de munt en de olie door elkaar
n Leg
twee puntjes bladerdeeg willekeurig op het bord
n Schep
de frambozen-geitenkaas room erop
n Sluit
af met bladerdeeg en garneer met de resterende frambozen
n Druppel de grove muntolie
eromheen