Parfait d’Amaretto |
Ingrediënten
(2 pers)
n 2 blaadjes gelatine
n 2 eierdooiers
n ½ zakje vanillesuiker
n 1 kleine eetlepel griessuiker
n 0.5 dl Amaretto
n 1.25 dl licht geklopte room
Garnituur
n 4 eetlepels bosvruchten
n 2 muntblaadjes
Bereiding
n Laat de gelatineblaadjes weken in
koud water
n Klop ondertussen de eierdooiers, de
vanillesuiker en de griessuiker tot een luchtig beslag (vb in keukenrobot)
n Warm de Amaretto lichtjes op en laat
hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes oplossen
n Voeg dit mengsel bij het eierbeslag
n Doe dit op een ijsbodem zodat de
crème vlug pakt
n Spatel er tenslotte de licht
geklopte room door
n Verdeel de parfait in mooie coupes
n Plaats ze zo’n 1.5 à 2 uur in de
koelkast
n Voor het opdienen werkt u de coupe
af met enkele bosvruchten en een muntblaadjes
n Schenk hierbij een glaasje champagne