Moelleux van chocolade |
Ingrediėnten (4pers) n 100 gr Belgische pure chocolade n 110 gr boter n volledige eieren n 2 eierdooiers n 100 gr suiker n 50 gr gezeefde patisseriebloem n zout n vanille-ijs n
vers rood fruit Benodigdheden n 4 metalen serveerringen n een zeef n een spuitzak n een vel bakpapier of een ovenmatje van siliconen n een keukenweegschaal n een mesje |
|
Bereiding
n Smelt de chocolade samen met de boter op een zacht
vuur
n Meng de volledige eieren en de dooiers van de
overgebleven eieren met de suiker
n Klop het mengsel los met de garde
n Zeef de bloem erbovenop en klop met de garde tot je
een glad, klontervrij beslag krijgt
n Schenk het mengsel van gesmolten chocolade met
boter bij het beslag
n Roer er een snuifje zout onder.
n Giet het moelleuxbeslag
in een spuitzak
n Laat het een paar uur afkoelen en opstijven in de
koelkast.
n Warm de oven voor tot 210°C
n Hou de bakplaat apart
n Bak de moelleux vlak voor
het serveren
n Wrijf de binnenzijde van de serveerringen in met
een beetje boter en strooi er vervolgens bloem over
n Dankzij dit beschermlaagje kan je de gebakjes later
makkelijk losmaken
n Plaats de ringen op de bakplaat, bij voorkeur op
een vel bakpapier of een bakmatje
n Snij de top van de spuitzak (en gooi het stukje
plastic meteen weg)
n Spuit porties beslag in de vormpjes
n Vul elke ring voor 2/3 met het chocoladebeslag
n Het gebak zal rijzen in de oven
n Bak de moelleux 8 (tot
max. 10) minuten in de oven op 210°C (de baktijd hangt af van het type oven)
n Plaats de ring met de moelleux
in het midden van het bord en schuif de metalen ring eraf. Zit het gebakje te
vast? Gebruik een aardappelmesje om het gebak voorzichtig los te snijden. Het
hart van de moelleux moet vloeibaar zijn. Meteen
serveren!
n Serveer de warme moelleux
met een bol vanille-ijs en/of een beetje vers rood fruit.