Pavlovastronk met
ananas, munt en limoen |
Ingrediënten
Meringue (6 pers)
n
1 koffielepel citroensap n
4 eiwitten op kamertemperatuur n
220 gr heel fijne suiker n
2 eetlepels heel fijne suiker n
1 eetlepel maïszetmeel Ingrediënten garnituur n
1 ananas n
3 limoenen n
2 dl slagroom n
2 eetlepels mascarpone n
200 gr kristalsuiker + 1 eetlepel n
2 dl water n
60 gr verse munt |
|
Bereiding
n Garnituur
n Breng het water aan de kook met 200 gr suiker, het sap van de limoenen en
50 gr munt
n Laat 10 minuten sudderen
n Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd hem in kleine blokjes
n Giet er de gezeefde siroop over en laat afkoelen
n Meringue
n Verwarm de oven voor op 170°C
n Klop de eiwitten tot schuim en voeg al kloppend en geleidelijk aan 220 gr
suiker toe
n Blijf nog minstens 5 minuten kloppen: je mag geen suikerkorrels meer voelen
als je een beetje meringue tussen de vingers knijpt
n Los het zetmeel op met het citroensap
n Roer dit mengsel voorzichtig onder de meringue
n Verdeel de bereiding over een met bakpapier bedekte bakplaat
n Vorm een vierkant met een zijde van 23 cm, en met een dikte van ± 3 cm.
n Schuif in de oven en verlaag de temperatuur van de oven tot 120°C
n Bak 25 à 30 minuten tot de meringue lichtjes goudbruin is
n Laat hem 10 minuten rusten en draai hem dan om op een met 2 eetlepels suiker
bestrooid vel bakpapier
n Maak voorzichtig het andere vel bakpapier los. De textuur is onderaan
krokant en bovenaan zacht
n Klop de room op
n Voeg, wanneer hij nog soepel is, de mascarpone en 1 eetlepel suiker toe
n Klop op tot er zich punten vormen
n Bestrijk de meringue met ¾ van de room, tot 2 cm van de rand
n Schik een brede rij goed uitgelekte ananasstukken op een derde van de
meringue
n Bestrooi met gehakte munt en rol voorzichtig op
n Vorm op de bovenkant een streep met de rest van de room
n Werk af met ananasblokjes en munt
n Serveer en geef er de rest van de ananas apart bij
Tip
n Maak alle onderdelen apart klaar (bewaar de crème in de koelkast) en stel
je dessert pas op het laatste moment samen, zodat de meringue heerlijk krokant
blijft