Speculaasparfait met Cointreausaus |
Ingrediënten (12
pers)
n
2 eieren n
4 eierdooiers n
150 gr suiker n
1 theelepel speculaaskruiden (of mespunt
muskaatnoot, snuif kruidnagelkopjes, 5 gr kaneel) n
2 repen chocolade n
12 speculaaskoekjes n
7 dl room n
12 speculaaskoekjes om af te werken Ingrediënten Cointreausaus n
0.5
dl cointreau n
2
eierdooiers n
35
gr suiker n
120
gt room Extra n
12 siliconen vormen n
spuitzak |
|
Bereiding
n De
eieren, de eierdooiers en de suiker in de mengbeker doen en 8 minuten verwarmen
op 85°C
n Ondertussen
de room in de keukenmachine of met de mixer opkloppen
n Bewaar
in de koelkast.
n Het
eiermengsel in de keukenmachine 5 minuten op hoge snelheid opkloppen
n Voeg
de speculaaskruiden toe en laat afkoelen
n Snij
de chocolade in stukjes en mix 24 speculaaskoekjes grof
n Bewaar
de helft voor de afwerking
n Meng
de koekjes, de chocolade en de room onder het koude eiermengsel
n Doe
het mengsel in een spuitzak en vul de siliconevormpjes hiermee
n Laat
bevriezen in de vriezer
n Cointreausaus
n Doe cointreau, eierdooiers en suiker in de mengbeker en verwarm
6 minuten op 85°C
n Giet
in een kom
n Dek af met plastiek die op het mengsel ligt, zodat er
zich geen vel kan vormen
n Plaats in de koelkast
n Klop
de room op en meng onder het koude cointreaumengsel
n Doe in
een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik
n Ontvorm de parfait
n Rol
door gemalen speculaaskoekjes
n Leg op
een bord
n Dien op met koek en spuit toefjes saus op het bord