Filipijnse Banaan Loempia |
Ingrediënten ( 8 mochi n
frituurolie n
1/4
kop bruine suiker, of naar behoefte n
6
grote bananen, gehalveerd dwars en in de lengte n
24
loempia wrappers, ontdooid n
1
eetlepel water, of naar behoefte |
|
Bereiding
n
Verhit
olie in een frituurpan of grote pan tot 175 ° C
n
Plaats
de bruine suiker in een ondiepe kom. Rol elk banaan in de bruine suiker tot
gecoat. Wikkel een loempia wrapper rond elke gecoate
banaan, het afdichten van de laatste rand doe je met een lepel of een vinger
gedoopt in water. Herhaal dit met de resterende bananen en wrappers.
n
Werk
in porties, bak loempia in de hete olie tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5
minuten. Schep gebakken loempia met behulp van een schuimspaan uit de pan naar een
met papier bedekte plaat. Wat suiker kan lekken uit de zijkanten van de loempia
tijdens het afkoelen.