Mango-Mascarpone dessert |
Bereidingstijd : 10 ą 20 minuten
Ingrediėnten (4 pers) n
1 rijpe mango n
4 eetlepels abrikozenjam n
1 eetlepel citroensap n
2 eetlepels abrikozenlikeur (niet noodzakelijk maar wel lekker) n
2 zakjes vanillesuiker n
250 gr mascarpone n
1 klein bekertje magere yoghurt n
3 eetlepels Disaronno amaretto n
cantuccini of amarettikoekjes
naar smaak Extra n 4 mooie dessertglazen |
|
Bereiding
n
Schil
de mango en snij deze in hele kleine stukjes
n
Meng
de mango met de abrikozenjam, het citroensap en eventueel de abrikozenlikeur
door elkaar
n
Klop
de mascapone met de yoghurt en de vanillesuiker door
elkaar
n
Breek
wat amarettikoekjes of cantuccino
in kleine stukjes en verdeel deze over de bodem van de glazen (niet teveel!)
n
Besprenkel
met wat amaretto
n
Verdeel
de helft van de mascarpone over de glazen
n
Verdeel
hierover de helft van de mangomassa
n
Dan
weer mascarpone en als laatste de rest van de mango
n
Afgedekt
± 2 uur koud wegzetten
n
Kort
voor het serveren bestrooien met fijngehakte cantuccino
of amarettikoekjes
n
Bewaar
eventueel een schijfje mango om te garneren