Moelleux van chocolade |
Ingrediėnten (4pers) n 100 gr
Belgische pure chocolade n 110 gr
boter n volledige eieren n 2
eierdooiers n 100 gr
suiker n 50 gr
gezeefde patisseriebloem n zout n vanille-ijs n
vers rood
fruit Benodigdheden n 4
metalen serveerringen n een zeef n een spuitzak n een vel bakpapier of een ovenmatje van siliconen n een keukenweegschaal n een mesje |
|
Bereiding
n Smelt de
chocolade samen met de boter op een zacht vuur
n Meng de
volledige eieren en de dooiers van de overgebleven eieren met de suiker
n Klop het
mengsel los met de garde
n Zeef de
bloem erbovenop en klop met de garde tot je een glad, klontervrij beslag krijgt
n Schenk
het mengsel van gesmolten chocolade met boter bij het beslag
n Roer er
een snuifje zout onder.
n Giet het moelleuxbeslag in een spuitzak
n Laat het
een paar uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
n Warm de
oven voor tot 210°C
n Hou de
bakplaat apart
n Bak de moelleux vlak voor het serveren
n Wrijf de
binnenzijde van de serveerringen in met een beetje boter en strooi er
vervolgens bloem over
n Dankzij
dit beschermlaagje kan je de gebakjes later makkelijk losmaken
n Plaats de
ringen op de bakplaat, bij voorkeur op een vel bakpapier of een bakmatje
n Snij de
top van de spuitzak (en gooi het stukje plastic meteen weg)
n Spuit
porties beslag in de vormpjes
n Vul elke
ring voor 2/3 met het chocoladebeslag
n Het gebak
zal rijzen in de oven
n Bak de moelleux 8 (tot max. 10) minuten in de oven op 210°C (de baktijd
hangt af van het type oven)
n Plaats de
ring met de moelleux in het midden van het bord en
schuif de metalen ring eraf. Zit het gebakje te vast? Gebruik een
aardappelmesje om het gebak voorzichtig los te snijden. Het hart van de moelleux moet vloeibaar zijn. Meteen serveren!
n Serveer
de warme moelleux met een bol vanille-ijs en/of een
beetje vers rood fruit.