Bladerdeeghoekjes met tropische vruchten |
Ingrediënten
(4 pers)
n 4 bolletjes vanilleroomijs
n 2 plakjes bladerdeeg (90 gr elk,
diepvries)
n 2 soepkoppen “Tropical mix”
(diepvries)
n 1 zakje frambozencoulis (150 gr
diepvries)
n 1 ei
n 4 eetlepels poedersuiker
n 2 eetlepels kirsch of Grand Marnier
n 1 eetlepel vloeibare honing
n 2 eetlepels boter
n 3 eetlepels bloem
Voor de
versiering
n enkele rode vruchten: frambozen of
bosbessen, verse aardbeien, bessen enz..
Bereiding –
voorbereiding (kan enkele uren vooraf)
n Laat het bladerdeeg 15 min ontdooien
op kamertemperatuur
n Strijk de bakplaat in met wat boter
en bestrooi met bloem
n Strooi ook wat bloem op het werkvlak
n Rol daarop de plakjes uit tot z
ongeveer de helft groter zijn
n Snij elke plak in 2 zodat U 2
vierkanten bekomt en snij elk vierkant in 2 driehoeken
n Leg ze op de bakplaat en bewaar ze
op een koele plaats tot U ze gaat bereiden
n Laat de frambozencoulis ontdooien in
een kom
Bereiding - vlak voor het opdienen
n Verwarm de diepgevroren
vruchtenmengeling 2 eetlepels kirsch of Grand Marnier op een zacht vuurtje
n Roer intussen voorzichtig om
n Klop het ei los met 1 eetlepel vloeibare
honing
n Strijk er de driehoekjes van
bladerdeeg mee in
n Schuif ze in de op 190°C
voorverwarmde oven gedurende 5 minuten tot ze goudbruin kleuren (hou dit goed
in het oog want door de honing zijn ze vlug te donker)
Afwerking
n Schik op elk bord (bij voorkeur
grote borden) 1 warm driehoekje
n Lepel er wat vruchtenmengeling op en
leg het tweede driehoekje er dwars over
n Lepel er wat frambozencoulis naast
en werk af met een bolletjes vanilleroomijs en enkele rode vruchten
n Strooi wat poedersuiker over het hele
bord
Praktische
tip
n Tropical mix is een mengeling van in
stukjes gesneden ananas, meloen, mandarijn, mango, druiven en papaya
Wijnadvies
n Aphrodis - A.C Muscadet de
Rivesaltes – uitstekende “vin doux naturel”, een fonkelend goudgele likeurwijn,
met een stevig muskaatparfum en een sappige volle smaak.
Koel schenken op 8 à 9°C