Kiwi’s met korstje
|
Ingrediënten
(4 pers)
n 6 kiwi’s
n 4 eigelen
n 100 gr suiker
n 15 cl zoete muskaatwijn
n eventueel enkele blaadjes munt
Bereiding
n Schil de rijpe kiwi’s en snijd in de
gebruikelijke fijne schijfjes
n Schik de kiwischijven in 4 vuurvaste
schaaltjes
n Tover de handmixer met klopper te
voorschijn
n Klop de eigelen samen met de suiker
op in een potje tot een witte en romige crème is ontstaan
n Steek de grill aan in de oven
n Hang het potje met ex-eigelen in een
andere pot waarin zich zacht kokend water bevindt. Met andere woorden een
bain-marie. Ervaren koks kunnen het sabayongebeuren ook tot een goed einde
brengen op een mierzacht vuurtje
n Giet een eetlepel muskaatwijn bij de
eigelen en klop, klop, klop terwijl het mengsel zachtjes opwarmt
n Opnieuw gaat er een lepel muskaat
bij enz.. tot alle wijn verdwenen is en het mengsel in de pan verdubbeld in
volume
n Het resultaat is een gebonden schuim
dat niet aan de kook mag komen, een sabayon dus
n Giet de sabayon over de kiwi’s
n Schuif de schaaltjes in de oven, zo
dicht mogelijk onder de grill
n Na een paar seconden vormt zich hier
en daar een bruin korstje en dat moeten we hebben
n Na een paar seconden dus komen de
kommetjes uit de oven
n Versier met een paar muntblaadjes en
serveer onmiddellijk
Tip
n Rijpe kiwi’s zijn onvindbaar in de
handel. Laat dus ook thuis een paar dagen uitrijpen. Met een bolletje
frambozen- of aardbeienijs wordt dit heerlijke lauwwarme dessert een
onvergetelijke belevenis
Wijntip
n Een glas koele muskaatwijn is hier meer
dan op zijn plaats! Of niet soms?