Clafoutis met peren |
Ingrediënten
(4pers)
n 4 rijpe peren
n citroensap
n 100 gr bloem
n 100 gr fijne suiker
n 2 eierdooiers
n ¼ l melk
n ½ borrelglaasje perenalcohol –
facultatief (b.v. Poire Williams)
n vetstof voor de vorm
Bereiding
n Schil de peren en snij ze in niet te
fijne partjes
n Besprenkel ze meteen met het
citroensap zodat ze niet verkleuren
n Schik ze als dakpannetjes in een
goed ingevette ovenschotel
n Roer een glad beslag met de gezeefde
bloem, de eierdooiers en de melk
n Voeg er eventueel de alcohol aan toe
n Schenk het deeg over het fruit
n Bak 30 min in een op 200°C
voorverwarmde oven
n Serveer bij voorkeur warm of lauw
Bessenclafoutis |
Ingrediënten
(4 pers)
n 500 gr rode bessen
n 2 eetlepels room
n 2 eetlepels fijne griessuiker
n 3 eetlepels olie
n 3 eetlepels maïszetmeel
n 3 eieren
n 2 eetlepels grove griessuiker
n boter
Bereiding
n Meng de room met de fijne
griessuiker, het maïszetmeel en de olie tot een glad mengsel
n Voeg de eierdooiers toe
n Klop de eiwitten tot een stevige
sneeuw en spatel ze door het mengsel
n De oven voorverwarmen op 175°C
n Was de bessen en ris ze af
n Bestrooi ze met de grove griessuiker
n Schik de bessen in een geboterde
ovenschaal
n Giet de crème erover
n Strooi er een handvol bessen over
n Zet de clafoutis gedurende 30
minuten in de voorverwarmde oven
n
Wijntip
n Corbières