Gegratineerde mango met passievruchtensorbet |
Ingrediënten
(4 pers) n 3 rijpe mango's n 6 eetlepels poedersuiker n 6 bolletjes passievruchtensorbet n 6 muntblaadjes Ingrediënten
voor de coulis n 200
gr mango n 300 gr suikerstroop (van 150gr suiker en
1,5 dl water) n sap
van ½ citroen |
|
Bereiding
n Schil de mango en snij het vruchtvlees in plakjes
n Leg ze op een bakplaat, bestrooi met poedersuiker
n Zet 5 minuten onder de hete grill
n Maak de coulis
n Maak eerst
de suikerstroop
n Kook hiervoor 150 gr suiker 3 minuten met 1,5 dl water
n Laat afkoelen
n Snij het vruchtvlees van de mango in stukjes
n Doe ze in de suikerstroop en mix
n Wrijf de coulis door een fijne zeef
n Doe er het citroensap bij en laat goed afkoelen
n Schik de plakjes gekarameliseerde mango op de borden
n Leg er een bolletje sorbet op en giet er wat van de
coulis rond
n Werk af
met muntblaadjes