Sinaasappelcrème |
Ingrediënten
(4 pers) n 2 sinaasappels n sap van 1 sinaasappel n ¾ liter volle melk n 1 pakje vanillepuddingpoeder n 1 zakje vanillesuiker n 1 eetlepel fijne suiker n 2 klontjes rietsuiker n 100 gr bruine suiker |
|
Bereiding
biscuit
n Schil de sinaasappels
n Maak met een scherp mesje de partjes los van het fijne
vliesje
n Vang het sap dat uitloopt op
n Doe de sinaasappelpartjes in een grote kom
n Verwarm het sap met de rietsuiker
n Schenk dit siroopje bij de sinaasappelpartjes
n Schep goed om en laat afkoelen in de koelkast
n Roer de puddingpoeder los in een paar eetlepels koude
melk
n Breng de rest van de melk aan de kook
n Voeg de fijne suiker en de vanillesuiker toe
n Schenk er van het vuur af de puddingpoederpapje bij
n Roer voortduren
n Zet de pan weer op het vuur
n Blijf intussen roeren tot de crème indikt en als een lint
van de klopper afloopt
n Schep in kleine kommetjes wat van de sinaasappelpartjes
n Verdeel de luwe crème over
n Laat volledig afkoelen
n Strooi bruine suiker op de crème
n Zet de kommetjes 1 à 2 minuten onder de hete grill tot de
suiker mooi gekarameliseerd is
n Serveer meteen