Warme appeltjes met
Roquefort |
Ingrediënten
(4 pers) n 2 appels (Jonagold) n 2 dl droge witte
wijn n 3 eetlepels vloeibare
honing n 4 gedroogde vijgen n 150 gr Roquefort n appelboor |
|
Bereiding
n Met appelboor
klokhuizen uit appels boren
n Appels schillen en in
dunne schijven snijden
n In pan wijn met
honing aan de kook brengen
n Appelschijven erin leggen
en afgedekt ca. 5 minuten zachtjes koken, halverwege voorzichtig omscheppen
n Appel uit pan op
groot plat bord scheppen
n Achtergebleven
stoofvocht op hoog vuur in ca. 5 minuten tot siroop inkoken
n Intussen vijgen in
reepjes snijden
n Vijgen door siroop scheppen
n Siroop over appel
schenken en tot gebruik laten afkoelen
n Appelschijven met
vijgen en siroop over vier borden verdelen
n Kaas erover
verkruimelen
Wijntip
n Bij het pittige van de
blauwe schimmelkaas en het zoetzure van de appel smaakt een fris zoete witte
wijn verrukkelijk vb.Moezelland Riesling Spätlese maakt dit dessert helemaal af