Bladerdeegster met cappuccinoroom en mango |
Ingrediënten
(4 pers) n 4 plakjes roomboterbladerdeeg n 2 eetlepels fijne tafelsuiker n 1 eetlepel geschaafde amandelen n 1 mango (ca 400 gr) n 1 zakje kant-en-klare cappuccinopoeder (12.5 gr
Nescafé) n 1/8 liter slagroom n 4 eetlepels poedersuiker n ½ zakje slagroomversteviger (à
10gr) n ½ eetlepel boter of margarine om
in te vetten n uitsteekvorm (ster) van ca 10cm
doorsnede n keukenmachine |
|
Bereiding
n Oven voorverwarmen op 200°C
n Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca 10
minuten laten ontdooien
n Bakplaat invetten
n Uit elk plakje bladerdeeg 1 ster steken
n Bladerdeegsterren op bakplaat leggen
en bestrooien met tafelsuiker en amandelen
n Sterren in midden van oven in ca 15
minuten goudbruin en gaar bakken
n Sterren op taartrooster laten
afkoelen
n Mango schillen en vruchtvlees in
dunne plakken van pit afsnijden
n 6 mooie plakken in lengte halveren
en achterhouden voor garnering
n Rest van vruchtvlees in
keukenmachine pureren
n Cappuccinopoeder door 2 eetlepels
mangopuree roeren (rest van mangopuree wordt niet gebruikt)
n In kom slagroom met 2 eetlepels
poedersuiker en slagroomversteviger stijfkloppen
n Mango-cappuccinomengsel er luchtig
doorscheppen
n Ca 1 uur afgedekt in koelkast zetten
n Bladerdeegsterren overlangs
doorsnijden
n Onderste helften op 4 bordjes leggen
n Cappuccinoroom erover verdelen
n Mangoplakken in waaiervorm zo rangschikken
dat plakken aan één zijde iets uitsteken
n Bovenkanten van bladerdeegsterren
erop zetten en bestrooien met rest van poedersuiker
Wijntip
n In een zoete creamsherry (Conqueror)
proeft u iets van noten, van chocolade en soms van mokka. Smaken die precies
passen bij dit dessert.
Tip
n Als u geen steruitsteekvorm hebt, kunt u een ster
tekenen op dik karton, uitknippen en als sjabloon gebruiken