Abrikozenflap |
Ingrediënten
voor het deeg n 150
gr bloem n 100
gr boter n 1 eierdooier n ½ citroen n 1 eetlepel room Ingrediënten
voor de vulling n 750
gr abrikozen n 1 glas water n 100
gr suiker n 4 eieren n 50 gr boter n 1 eetlepel paneermeel n 50 gr amandelpoeder n 2 eetlepels fijne griessuiker n poedersuiker om te versieren |
|
Bereiding
n Zeef de bloem, maak in het midden een kuiltje
n Doe daarin de in vlokjes verdeelde boter
n Kneed het deeg lichtjes en voeg de eierdooier en het
citroensap toe
n Kneed nogmaals lichtjes en voeg de room toe
n Rol het deeg tot een bal en laat een kwartiertje rusten
n Rol het deeg uit en bekleed er een rechthoekige beboterde
vorm mee
n De deegbodem voorbakken
n Halveer ondertussen de abrikozen en verwijder de pitten
n Pocheer de vruchten in suikersiroop
n Roer de eierdooiers met de boter tot een glad mengsel
n Voeg het paneermeel, het amandelpoeder en de fijne
griessuiker daaraan toe
n Klop de eiwitten tot stevige sneeuw
en schep die door de crème
n Schik de gepocheerde abrikozen op de
voorgebakken taartbodem en giet de crème erover
n Gedurende 10 minuten in de oven
zetten
n Versier de flap met een hele
abrikoos en bestrooi met poedersuiker
Fruit inkopen
en bewaren
n Het zachte, rode zomerfruit dat in bakjes te koop is,
schimmelt snel. Daarom is het goed om zo een doosje even na te kijken op
beschimmelde exemplaren. Thuisgekomen kunt U het fruit het best op een bord
uitspreiden en in de koelkast zetten tot gebruik. Het beste kunt u het fruit
nog dezelfde dag eten.
n De wat hardere vruchten zoals meloen, perziken,
nectarinen en abrikozen kunt U op de fruitschaal bewaren
n Als U zo lang mogelijk van zomerfruit wilt genieten kunt
U dit ook prima invriezen. Ontdooid fruit is wel iets zachter dan vers fruit,
maar de smaak blijft goed bewaard. Zo gaat het het best: de schoongemaakte
vruchten uitspreiden op een bakplaat of dienblad en in de diepvriezer zetten.
Als de vruchten bevroren zijn, per portie in zakjes of doosjes verpakken.
n Bessen kunt U voor U ze verpakt het
best eventjes met suiker omscheppen.]