Vruchtencrumble |
Lekker fruit onder een heerlijk krokant jasje….
Het is bovendien snel klaar: 10 minuten en u schuift dit nagerecht in de
oven.
Crumble is een heerlijk Engels nagerecht, heel makkelijk te maken. Er
kunnen alle mogelijke vruchten voor gebruikt worden (peren, appels, rode
vruchten, abrikozen, ...). Met het lekkere krokante kruimeldeeg kunt u ook een
gewone fruittaart bedekken. Crumble is zowel lauw als koud lekker
Ingrediënten
(4 pers) n 400 gr vruchten
(bv. 2 peren, 2 appels, ˝ banaan) n het sap van ˝ citroen n 6 eetlepels
rietsuiker n 75 gr bloem n 75 gr boter n ± 70 gr speculaas
(± 8 koekjes) n vanille-ijs |
|
Bereiding
- 10 min. + 25 min. in de oven
n Verkruimel de
speculaas
n Voeg er de bloem, 3
eetlepels rietsuiker en de in nootjes verdeelde boter bij
n Kneed met de
vingertoppen tot een kruimelige massa of meng met de keukenrobot
n Snij het geschilde
fruit in stukjes en besprenkel met citroensap
n Doe het fruit in een
ovenschotel en strooi er 3 eetlepels rietsuiker over
n Verdeel er het
speculaasmengsel over
n Schuif gedurende 25
minuten in de voorverwarmde oven op 200°C
Afwerking
n Dien lauw op met een
bolletje vanille-ijs
Kooktip
n U kunt ook ander
fruit naar keuze gebruiken
n Voor de liefhebbers:
voeg 3 eetlepels gemalen nootjes bij de speculaaskruimels
Menutip – Menu ‘op z'n Engels'
n Zalm met geglaceerde
groenten in een fijne kruidensaus
n Lamsbout met kruiden
en rijst met rozijntjes
n Vruchtencrumble