Gestoofd
winterfruit met kaneel en vanille |
Ingrediënten
(4 pers) n 2 appels (golden) n 2 rijpe peren n 4 gedroogde
abrikozen n 6 eetlepels witte
rozijnen n 1 dl droge witte
wijn n klontje boter n 1 vanillestokje n snuifje kaneel n 3 eetlepels suiker n 1 eetlepel honing n 4 bolletjes
vanille-ijs Ingrediënten om te garneren
n
2 rijpe peren n
suiker n
vanillesaus n
coulis van rode vruchten |
|
Bereiding (30 minuten + afkoelen)
n
Snij de appels, de peren en de gedroogde abrikozen in
dobbelsteentjes
n
Kook vervolgens de rozijnen eventjes op in de witte wijn
n
Doe een klontje boter in een pan, voeg de suiker en de
honing toe
n
Stoof hierin de vruchten, samen met het in de lengte
openspleten vanillestokje
n
Reken 10 minuten en roer regelmatig om
n
Laat het mengsel afkoelen
n
Pocheer de overige twee geschilde peren in suikerstroop
n
Snij ze daarna waaiervormig in dunne plakjes
n
Schik ze op de borden, bestrooi ze met wat suiker en geef
ze kleur met de bunzenbrander
n
Verdeel de vruchten over de borden (gebruik eventueel een
dresseerring) en leg er een bolletje vanille-ijs bij
n Werk verder af naar
smaak met wat vanillesaus en coulis van rode vruchten.
|