Aardbeien slagroomkrans |
Fijn amandeldeeg wordt in een kransvorm
gebakken, overdwars doorgesneden en met aardbeien en een royale hoeveelheid
slagroom gegarneerd. Een lekkere traktatie voor Uw gasten
Ingrediënten
(15 stukken)
Beslag
n
200 gr zachte roomboter (en wat extra voor de vorm)
n
175 gr suiker
n
4 eieren
n
2 à 3 druppels amandelolie
n
300 gr tarwebloem (en wat extra voor de vorm)
n
50 gr amandelen
n
2 theelepels bakpoeder
Voor de
vulling en de garnering
n
400 gr aardbeien
n
4 dl slagroom
n
2 zakjes vanillesuiker
n
100 gr aardbeienjam
n
2 eetlepels fijngehakte pistachenoten
Bereiding
n
De oven voorverwarmen op 175°C
n
Een kransvorm van ± 22 à 24 cm invetten en met bloem bestuiven
n
De roomboter en de suiker tot crème kloppen
n
Hierdoor geleidelijk de eieren en de amandelolie roeren
n
De bloem met de bakpoeder zeven en met de amandelen door het
botermengsel roeren
n
Het beslag in de ingevette vorm doen en op een rooster onder in de oven
± 50 min bakken
n
De cake een paar minuten in de vorm laten afkoelen en dan omkeren op een
rooster en
verder laten afkoelen
n
Intussen de aardbeien wassen.
n
Een paar mooie aardbeien met kroontje apart houden voor de garnering
n
De rest ontkronen en in 2 of 4 stukken snijden
n
De slagroom met de vanillesuiker stijf kloppen
n
De cake overdwars doorsnijden
n
De aardbeienjam over de onderste laag strijken
n
Wat slagroom erover strijken en met een deel van de stukjes aardbei
bedekken
n
De tweede laag erop leggen
n
De krans rondom met slagroom bestrijken en bovenop kleine rozetten van
slagroom spuiten
n
Elke rozet versieren met de apart gehouden aardbeien
n
Stukjes aardbei op de zijkant drukken en de gehakte pistachenoten erover
strooien
n
De overige aardbeien fijnsnijden en wat pletten en door de rest van de
slagroom roeren
n
Dit mengsel bij de krans serveren