Chocolademousse met sinaasappellikeur |
Ingrediënten
(4 pers) n Geraspte schil van
1 sinaasappel n
150 gr pure chocolade n
50 gr
poedersuiker n 2 eetlepels Grand Marnier n 3 eiwitten n 12 cl slagroom |
|
Bereiding
n Laat de geraspte sinaasappelschil
1 minuut blancheren in kokend water en laat ze uitlekken
n Verbrokkel de
chocolade en laat zachtjes smelten “au bain-marie”
n Roer de poedersuiker;
de likeur en de geraspte sinaasappelschil erdoor
n Klop de eiwitten tot
sneeuw en meng de chocolade erdoor
n Klop de slagroom
stijf en spatel door de mousse
n Laat 2 uur opstijven
in de koelkast
n Doe de mousse in een
spuitzak en spuit in coupes of glazen
n Zet de
chocolademousse in de koelkast tot vlak voor het opdienen en garneer met
snippers sinaasappel
In het glas
n Grand Marnier
n Banyuls
|