Buideltje van seizoenfruit met een coulis van vanille |
Ingrediënten
(4 pers) n 400 gr seizoenfruit n 4 vellen filodeeg n 80 gr suiker n 5 cl Grand Marnier n 4 reepjes sinaasappelschil n 2 eierdooiers n 30 gr suiker n 2 dl halfvolle melk n ½ vanillestokje |
|
Bereiding
n Maak het fruit schoon
en schik het op een blaadje van filodeeg met de suiker
n Flambeer daarna met
Grand Marnier
n Bind toe met reepjes
sinaasappelschil
n Bak de buideltjes in
de oven en laat bruinen
Bereiding vanillesaus
n Klop de eierdooiers
op met de suiker tot een witte schuimende massa
n Kook de melk met het
vanillestokje
n Roer de melk door de
eierdooiers
n Zeef dit en laat
zachtjes indikken zonder koken
n Schik de buideltjes
op het bord met het vanillesausje
In het glas - Lichte, zoete,
witte wijn die past bij de gebruikte likeur
n
n
Moscato Auslese
|