Bananensouffleetje |
Ingrediënten
(4 pers) n 4 rijpe bananen n 50 gr kristalsuiker n 1 citroen n 20 gr maïszetmeel n 20 cl melk n 4 eieren n wat boter |
|
Bereiding
n Verwarm de oven voor
op 180°C
n Prak de bananen met
een vork, besprenkel met citroensap, meng en bewaar koel
n Breng de melk aan de
kook
n Scheid de dooiers van
het eiwit
n Klop de dooiers met
de suiker
n Klop de eiwitten tot
een stevige sneeuw
n Doe het maïszetmeel
in een steelpannetje en giet er de hete melk over
n Laat enkele minuten
indikken op een zacht vuurtje onder voortdurend kloppen
n Haal van het vuur af,
voeg de eierdooiers toe, daarna de geprakte bananen
n Goed mengen alvorens
het eiwit erdoor te roeren
n Beboter 4
soufflévormpjes en giet er deze bereiding in
n Laat 15 minuten
bakken in de oven
n Bestrooi de soufflés
met wat suiker en zet ze heel eventjes onder de ovengril
n Dien meteen op
Wijntip
n La Pissardière, bourgogne
chardonnay, droge witte wijn MO 1998M
|