Fondant chocoladetaart |
Ingrediënten
(4 pers) n 250 gr bloem n zout n 40 gr bloemsuiker n 230 gr Belolive bakken en braden n 3 eieren n 3 eigelen n 310 gr chocolade n
35 gr
room n
1 vanillestokje |
|
Bereiding
n Meng de bloem met wat zout en de
bloemsuiker
n Voeg er 160 gr Belolive bakken en
braden aan toe en meng tot je een vast deeg bekomt
n Voeg er 1 ei aan toe en laat 2 uur
rusten
n Rol het deeg uit en schik het in
een taartvorm
n Beleg het met aluminiumfolie en
bedek dit met droge vruchten zodat het deeg plat blijft
n Bak 15 minuten op 210°C
n Kook de room en laat er de
chocolade in smelten
n Voeg de rest van de Belolive bakken
en braden aan toe alsook de vanille
n Roer en laat het geheel afkoelen
n Voeg er de eigelen en de rest van
de eieren aan toe en giet in de gebakken vorm
n Bak op zo'n 120°C
n Laat de taart afkoelen voor ze op
te eten
|