Parfait van witte chocolade en advocaat |
Ingrediënten
(4 pers) n ½ l slagroom n 1 eetlepel fijne suiker n 300 gr witte chocolade n 4 eiwitten n 150 gr verse geitenkaas
(Chavroux) n 1½ blaadje gelatine n 1 à 2 eetlepels advocaat Ingrediënten
voor de saus n 50 gr fijne suiker n 6 eetlepels water n sap van 2 sinaasappels n 2 eetlepels Cointreau |
|
Bereiding
n Laat de gelatine weken in ruim koud
water
n Breek de chocolade in stukjes
n Verwarm op een zacht vuur de helft
van de slagroom
n Doe er de chocolade bij en roer tot
die volledig gesmolten is
n Voeg er de geitenkaas aan toe en
roer weer goed glad
n Klop de rest van de slagroom lobbig
met de fijne suiker
n Klop de eiwitten stijf
n Spatel eerst de slagroom en dan de
eiwitten luchtig door de kaasmassa
n Schep de helft van het mengsel in
een cakevorm
n Laat 30 minuten opstijven in de
diepvriezer
n Schep dan een streep advocaat in het
midden op het ijs
n Dek af met de rest van het
kaasmengsel
n Laat weer 30 minuten opstijven in de
diepvriezer
n Breng voor de saus het water aan de
kook met de fijne suiker
n Blus met het sinaasappelsap en de
Cointreau
n Roer goed glad
n Laat afkoelen
n Serveer in plakken met de lichtjes
gekoelde saus en eventueel wat verse vruchten
Tip
van de chef
n Haal de vorm een half uur voor U
het ijs gaat serveren uit de diepvriezer zodat het wat zachter kan worden