Kaas-bananenkoek |
Ingrediënten
voor de bodem (6 à 8 pers) n 175 gr koekjes (lange vingers) n 50 gr gesmolten boter n 1 eetlepel ahornsiroop Ingrediënten
voor de vulling n
250 gr
mascarpone n
1½ dl room (40%) n 50 gr fijne suiker n 3 eetlepels citroensap n 2 bananen n 25 gr bittere chocoladekrullen n 25 gr witte chocoladekrullen |
|
Bereiding
n Doe de koekjes in een plastic zak
n Sluit goed af en bewerk ze met de
deegrol; tot fijne kruimels
n Vermeng in een kom de
koekjeskruimels met de gesmolten boter en de ahornsiroop
n Schep de massa in een springvorm
(diameter 20 cm), druk goed aan en zet in de koelkast
n Klop de room stijf
n Vermeng met de mascarpone, de suiker
en het citroensap
n Snij de bananen in fijne plakjes
n Voeg ze bij de kaascrème
n Schep het mengsel op de opgesteven koekjesbodem
en strijk de vulling mooi glad met de rugkant van een lepel
n Werk af met chocoladekrullen en laat
in de koelkast opstijven (hoe langer hoe beter) maar 30 minuten is het absolute
minimum
|