Clafoutis met druiven |
Ingrediënten
n
1 kg blauwe druiven
n
10 eieren
n
100 gr suiker
n
3 dl room
n
3 dl melk
n
2 theelepels oranjebloesemwater
n
1 vanillestokje
n
50 gr boter
Bereiding
n
Bestrijk een taartvorm met boter
n
halveer de druiven en ontpit ze
n
Schik ze met het snijvlak naar beneden op de bodem van de vorm
n
Verwarm de oven voor op 180°C
n
Klop de 10 eieren los met 100gr suiker, 3 dl room en 3 dl melk
n
Parfumeer met 2 theelepels oranjebloesemwater en het merg van een
vanillestokje
n
Smelt 50 gr boter en roer door het beslag
n
Stort het mengsel op de druiven
n
Zet de schotel 40 à 45 min in de voorverwarmde oven
n
Serveer de clafoutis lauw of koud, eventueel met een schepje opgeklopte
room
Wijntip
n
Zoete wijn
“Clafoutis”
Clafoutis betekent eigenlijk
“vruchtenflan’. De gaartijd in de oven is afhankelijk van de gebruikte bakvorm.
Als je een kleine vorm gebruikt wordt de clafoutis dikker en moet hij langer in
de oven dan waaneer je een grotere gebruikt.