Peren in de oven |
Ingrediënten
(4 pers) n 6 peren n 1 citroen n 2 klontjes boter n 3 eetlepels griessuiker n 1 dl witte dessertwijn (type
Monbazillac e.d.) n 3 eetlepels “Poire Williams”
brandewijn n 2 eetlepels amandelschilfers |
|
Bereiding
n Schil de peren, snijd ze in twee en
snijd er het pittige hart en het draderige binnenste uit
n Wrijf de geschilde peren onmiddellijk
in met een halve citroen
n Boter een ovenschotel in en schik
hierin de operen met de platte kant op de bodem
n De halve peren liggen intiem dicht
bij elkaar
n Pers een halve citroen uit boven het
fruit
n Meng suiker, witte wijn en Poire
Williams in een kommetje
n Giet het mengsel over het fruit
n Leg op elke peer een klontje boter
(twee mag ook)
n Strooi er dan de amandelschilfers
over uit
n Schuif de schotel gedurende 20 à 25
minuten in een op 220°C voorverwarmde oven
Tip
n Dit gerecht kan zowel warm, lauw als
koud naar binnen gespeeld worden
n Sausliefhebbers serveren er een
goede chocoladesaus bij
Wijntip
n Doordeweeks – een Monbazillac, een
Loupiac, een Sainte Croix du Mont, Jurançon, Pacherenc, Coteaux du Laon
n Uit de Nieuw Wereld mag ook of uit
Duitsland, als het maar wit en likoreus is
|