Lasagne van chocolade met vanilleroomijs en rozijnen in
rum |
Ingrediënten
(4 pers) n 120 gr chocolade puur n
120 gr
witte chocolade n 1 dl room n 8 bolletjes vanilleroomijs n 50 gr rozijntjes n 2 cl rum n 4 eetlepels frambozencoulis n 4 eetlepels mangocoulis n 20 gr frambozen n 4 takjes appelmunt |
|
Bereiding
n Smelt de witte chocolade
n Laat de rozijnen weken in de rum
n Roer her roomijs, de room en de witte
chocolade met de rozijnen om tot een gladde massa
n Verdeel deze massa in ronde vormpjes
en laat harden in de diepvries
n Smelt de fondantchocolade en maak
met een spatel 12 ringen op boterhampapier
n Haalde roomijs uit de vormen en
snijd ze in 2
n Maak een torentje met afwisselend
roomijs en chocoladeringen
n Werk af met de frambozen en de munt
n Dien op met de frambozencoulis en de
mangocoulis
Wijntip
n Krachtige zoete wijn Banuyls of Hongaarse
Tokay Cream Sherry of Pineau de Charentes op een temperatuur van 12°C
|