Amandelgaletten
met zomerfruit |
Ingrediėnten
(4 pers) n 200 gr aardbeien n 200 gr frambozen n 200 gr bosbessen n 2 dl slagroom n 50 gr suiker n 100 gr mascarpone n poedersuiker Ingrediėnten
voor de amandelgaletten n 100 gr eiwit (van ca 4 eieren) n 100 gr geschaafde amandelen n 100 gr suiker n 20 gr bloem n 25 gr gesmolten boter n klontje boter om in te vetten |
|
Bereiding
n Maak de vruchten schoon
n Klop de slagroom met de suiker bijna
stijf en spatel de mascarpone erdoor
n Zet dit koel weg
n Klop voor de amandelgaletten het
eiwit los met een vork
n Meng de amandelen, suiker en bloem
door elkaar en roer dit mengsel door het eiwit
n Voeg de gesmolten boter als laatste
toe
n Vet de bakplaat licht in met boter
n Druk met een vork het amandelmengsel
in rondjes van ±10cm doorsnee zo dun mogelijk uit op de bakplaat - Hou
voldoende afstand want ze lopen iets uit
n Zet de bakplaat in het midden van
een op 180°C voorverwarmde oven
n Blijf erbij staan en neem de
bakplaat uit de oven als de koeken goudbruin zijn
n Steek met een paletmes de koeken van
de plaat en laat ze afkoelen
n In het begin zijn ze erg slap maar
ze worden snel krokant
n Schep aan de rand van het bord een
lepel mascarponeroom
n Zet er een amandelgalet tegenaan en
zet deze vast met weer een eetlepel room
n Herhaal dit totdat er 3
amandelkoekjes rechtop staan
n Leg er fruit omheen
n Bestrooi rijkelijk met poedersuiker
Tip
n Strooi eens een beetje vers gemalen
peper over de aardbeien de smaak wordt erdoor verhoogd
n De eierdooiers die overblijven
kunnen de volgende dag gebruikt worden voor een omelet
Wijntip
n Een fijne zoete wijn. Monbazillac
uit het ZW van Frankrijk
n Muscat de Rivesaltes
n Muscat de Baumes-de-Venise (allen op
9 ą 11°C)