Chocoladetaart |
Ingrediënten
(4 pers) n 10 gr boter voor insmeren van
springvorm n 125 gr boter n 185 gr chocolade (puur of melk) n 100 gr bitterkoekjes n 150 gr fijne tafelsuiker n 4 grote eieren n cacaopoeder of poedersuiker n mascarpone of slagroom |
|
Bereiding
n Smeer de binnenkant van een
springvorm van 24cm dun in met boter
n Bekleed de bodem met bakpapier
n Breek de chocolade in stukken
n Verkruimel de bitterkoekjes
n Smelt de chocolade au bain-marie
n Roer de boter die op kamertemperatuur
dient te zijn met de suiker tot een luchtig mengsel
n Roer met een garde of mixer één voor
één de eieren door dit mengsel
n Voeg de koekkruimels en beetje bij
beetje de gesmolten chocolade toe
n Giet deze massa in de springvorm en
bak de taart in ± 40 à 50 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven gaar
n Steek na 40 minuten een houten
satépen in de taart om te controleren of de taart gaar is
n Als de pen er schoon uitkomt is de
taart gaar
n Snij de chocoladetaart los van de
wand van de vorm en laat 15 minuten rusten
n Verwijder de vorm en bestrooi de
taart met cacaopoeder of poedersuiker
n Serveer er eventueel lobbig geklopte
mascarpone of slagroom bij
Tip
n Serveer een bolletje ijs bij een
punt taart
Wijntip
n Chocoladetaart vraagt om een stevige
wijn met een hoog alcoholgehalte: laat de keuze op een zoete sherry vallen of
op een warme smakende rode Port (12 à 14°C)
|