Warme peer gevuld met chocolade in deegjasje |
Ingrediënten
(4 pers) n 4 kleine peren (Doyenné du Comice) n 150 gr pure chocolade n 5 vellen bladerdeeg (12 x 12 cm) n 5 dl vanille-ijs n 250 gr griessuiker n 1 liter water n 1 vanillestok n 2 eigelen n 4 muntblaadjes |
|
Bereiding
n Schil de peren maar laat de steeltjes eraan
n Boor de klokhuizen uit met een speciale uitsteker
n Kook het water, de suiker en het vanillestokje in een
grote kookpot
n Pocheer de peren gedurende 5 à 10 minuten en laat ze
afkoelen in de siroop
n Laat uitlekken op een rooster
n Smelt de chocolade in een warmwaterbad of in de magnetron
n Draai de peren om en zet ze rechtop in een kopje of glas
en vul ze met de chocolade
n Zet de peren zo in de koelkast
n Neem een vel bladerdeeg en steek 4 rondjes van 6 cm
diameter uit
n Leg de rondjes op de onderkant van de peer en druk aan
n Neem 4 vellen bladerdeeg en steek er rondjes uit van 12
cm diameter
n Maak een gaatje in het midden van de cirkels
n Leg de rondjes bladerdeeg over de peer met het steeltje
door het gaatje
n Bestrijk de randen met eigeel en kleef het deeg
zorgvuldig dicht
n Zet de peren afgedekt enkele uren in de koelkast
n Bestrijk de peren helemaal met eigeel
n Bak ze in een voorverwarmde oven op 220°C gedurende 20
minuten tot het deeg goudbruin is
n Serveer de ingepakte peren warm op een schijfje
vanille-ijs en versier de steeltje met een muntblaadje
|