Uiensoep met Roquefort |
Ingrediėnten (4 pers) n 2 ą 3 uien (125 gr) n 1 teentje knoflook n 1 eetlepel zonnebloemolie n ¼ liter kippenbouillon n 2 eetlepels droge witte wijn n 1 ą 1½ eetlepel citroensap n 2 snuifjes tijm n zout n cayennepeper n 30 gr roquefortkaas |
|
Bereiding
n Pel de ui en snij in ringen
n Pel en hak de knoflook
n Verhit de olie in een kookpan en
roerbak uien en knoflook
n Voeg de kippenbouillon en de witte
wijn toe
n Laat onder een deksel 15 minuten
verder stoven
n Neem 2 eetlepels uienringen uit de
soep en leg ze apart
n Pureer de rest van de soep en breng
op smaak met citroensap, tijm en cayennepeper (geen zout, want roquefort geeft
zelf al een zoute smaak!)
n Voeg de uienringen toe en laat de
soep nog een keer doorkoken
n Verdeel over borden en bestrooi met
verbrokkelde roquefortkaas