Witte chocolademousse met honing en
sinaasappel |
Ingrediënten (2 pers)
n 100 gr witte chocolade
n 1 theelepel vanille-essence
n 1 blaadje witte gelatine
n 1 ei
n 1 sinaasappel
n scheutje sinaasappellikeur
n 1½ dl slagroom
n 1 eetlepel bloemenhoning
Bereiding
n Breek de chocolade in stukjes en
laat au bain-marie smelten
n Roer er de vanille-essence door en
laat afkoelen
n Week de gelatine in ruim water
n Boen de sinaasappel goed schoon en
rasp de schil
n Schil de vrucht boven een diep bord
tot alle witte velletjes eraf zijn
n Snij met een scherp mes de partjes
tussen de vliesjes uit
n Roer een beetje honing door het
uitgelekte sinaasappelsap
n Leg de partjes erin en zet koel weg
n Klop au bain-marie het ei met 1
theelepel sinaasappelrasp en de likeur tot dikke crème
n Roer er de uitgeknepen gelatine door
en laat onder af en toe kloppen afkoelen
n Klop de goed gekoelde slagroom stijf
met de rest van de honing
n Roer eerst de chocolade door het
eimengsel, spatel er daarna beetje voor beetje de slagroom door
n Zet de chocolademousse afgedekt in
de koelkast om op te stijven
n Verdeel het honingsinaasappelsap
over 2 dessertborden en leg op elk bordje 2 bolletjes chocolademousse
n Leg er een paar partje sinaasappel
naast een garneer met enkel muntblaaadjes
Tip
n Met 2 vochtig gemaakte eetlepels kunnen
mooie ovale bolletjes gemaakt worden
|