Gebakken perziken en abrikozen met sausje van roséwijn |
Deze heerlijk frisse vruchtenbereiding smaakt uitstekend
met een bolletje roomijs of sorbet.
Proef beslist ook de sausvariant met appel en gember!
Ingrediënten
(4 pers) n 4 perziken n 4 abrikozen n 50 gr walnoten n 2 dl roséwijn (bv. Côtes de Provence) n 3 eetlepels suiker n 2 eetlepels zonnebloemolie n 1 vanillestokje (Topaz) n enkele blaadjes munt of citroenmelisse (versrayon) |
|
Bereiding
n
Halveer de
perziken en abrikozen en verwijder de pit
n
Snij ze
vervolgens in drie of vier partjes
n
Snij de
munt- of citroenmelisseblaadjes in reepjes
n
Hou
enkele blaadjes opzij voor het garnituur
n
Splits
het vanillestokje in de lengte
n
Schraap
de vanille (de zwarte zaadjes) eruit en voeg bij de suiker
n
Leg de
partjes fruit in een kom en strooi er de suiker over
n
Roer om
tot de suiker mooi verdeeld is
n
Verhit
de zonnebloemolie
n
Voeg het
fruit en de walnoten toe en laat een drietal minuten bakken
n
Roer af
en toe om
n
Blus met
de roséwijn en voeg de reepjes munt- of citroenmelisseblaadjes toe
n
Laat
even koken
n
Laat
afkoelen op een frisse plaats
n
Breng het fruit op kamertemperatuur
n Verdeel het over de borden en
lepel er wat saus over
n Heerlijk met een bolletje
citroensorbet
n Werk af met een blaadje munt of
citroenmelisse
Tip
n U kan de saus ook warm serveren.
Verwarm ze op een matig vuur
n Vervang de roséwijn door een appelsausje met gember:Rasp een stuk gember (ongeschild) van ± 4 cm en pers dit goed uit om 1 eetlepel sap te bekomen. Meng dit met 2 dl appelsap
|