Abrikozenmousse met
bitterkoekjes en amaretto |
Italiaans
Ingrediënten
(4 à 6 pers) n 75 gram gedroogde abrikozen
van Crack n 1½ dl sinaasappelsap van Prominent n 75 gram suiker n 250 gram mascarpone n 125 cl slagroom n 100 gram bitterkoekjes van
Gouden Aar n 4 eetlepels Amaretto di
Saronno |
|
Bereiding
n
Breng de abrikozen aan de kook met het sinaasappelsap
n
Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan ± 10
minuten zachtjes koken
n
Pureer de abrikozen met het vocht met de staafmixer
n
Klop de mascarpone in een grote kom los met de suiker en
klop er de abrikozen-puree door
n
Snijd de bitterkoekjes in stukjes
n
Klop de slagroom stijf en spatel die samen met de gehakte
bitterkoekjes en Amaretto door het abrikozenmengsel
n
Schep de mousse in een schaal of eenpersoons coupes
n
Zet de glazen tot gebruik 2 uur in de koelkast
n
Garneer de mousse eventueel met een bitterkoekje, een
plakje sinaasappel en een takje mint.
Tip
n
Gebruik eens cantuccini koekjes van Cafè Poccardi in
plaats van bitterkoekjes
|